Szárnyas húsos tarhonya
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 2-3 fiatal galamb
- 5 dkg zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só
- 15 dkg tarhonya
- 2 cső zöldpaprika
Elkészítés
Megtisztítjuk és feldaraboljuk a galambokat. A zsíron világosra pirítjuk az apróra darabolt hagymát, meghintjük pirospaprikával, és a húsdarabokat átsütve rajta, vízzel bőven felengedjük. Mikor félig megpuhult, megsózzuk, beletesszük a tarhonyát (minél több tojásosat, annál jobb), és vizet utánatöltve, fedő alatt, lassú tűzön együtt puhítjuk. Tálaláskor kicsumázott, vékony zöldpaprikát szórunk a tetejére.
Megjegyzés
Készíthető pici csirkékből is.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.